Kirándulás Egerbe – 12.b

Az utolsó osztálykirándulásunk helyszíneként Heves megye gyönyörű megyeszékhelyét Egert választottuk, ahol 3 csodás napot töltött együtt a 12.B. osztály és a két osztályfőnökük, Anikó néni és Mónika néni.

Az első nap egy része utazással telt, a vonatunk a budapesti Keleti pályaudvarból indult Eger megállóig. A vonatút alatt gyönyörködtünk a tájban és már tervezgettük vidáman, hogy miket fogunk csinálni. Miután megérkeztünk Egerbe, elfoglaltuk a szállásunkat a Csillagtúra Panzióban. A szálláshely elfoglalása után bementünk a belvárosba. Először a híres, nevezetes Egri várat fedeztük fel, ahol épp építkezés folyt, így sajnos nem adta vissza azt az élményt amire számítottunk. Szomorúságunk nem tartott sokáig, mivel a tiszteletbeli osztályfőnökünk, Mónika néni készített nekünk egy jó kis csapatépítő játékot. QR kódok segítségével ismerhettük meg a várost. A remek játék után sajnos az eső elkapott minket. Páran megáztak és inkább visszamentek a szállásra, páran pedig akiket kevésbé ért el az eső még elmentek az arra a napra tervezett szabadulószobába  játszani; az Exithouse-ban fejtettek meg rejtvényeket kiszabadulásuk érdekében.

Második nap az időnk nem volt napsütéses, így Szalajka- völgy helyett a városban maradtunk. Nagy sikere volt az Exithouse-nak, így egyesek újra felkeresték, míg mások a belvárosban töltötték az időt addig. Délben felkerestük az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem  Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpontját, ahol megismerhettük a világban ritkaságnak számító Camera Obscura-t, a máig működő periszkópot, az optika kultúrtörténetét és  fizikai kísérleteket is  kipróbálhattunk. A kilátótorony legmagasabb pontjáról, a Panorámateraszról gyönyörködhettünk a város szépségében. A délután további részében szabadprogram keretében mindenki odament ahova szeretett volna (persze bizonyos határokon belül) ; voltak akik meglátogatták a Beatles Múzeumot, kipróbálták az Egereyet  (óriáskerék )vagy felmentek a Minaret legtetejére.

A harmadik és egyben utolsó napunkon eljött az ideje a hazaútnak, de előtte még elmentünk a Város A Város Alatt kiállításhelyre. Ez konkrétan a város alatt van kiépítve. Részt vettünk egy időutazáson, mely során időutazó vezetőnk bemutatta Eger híres szülöttjeit és elmesélte történeteiket. Időutazásunk végeztével Eger pincéinek történetével ismerkedhettünk meg és azt is megtudhattuk, hogy aki az az egri piacon nem ,,hátyi táskát” viselt, az nem volt vérbeli egri.  A kiállítás után sajnos már hazafelé kellett vennünk az utunkat. Az utolsó osztálykirándulás során mindenki új élményekkel, emlékekkel gazdagodva térhetett haza.

Gerháth Boglárka, 12.B.