Énekel az ifjúság

Idén 2023.04.26-án került megrendezésre az Éneklő ifjúság hangverseny, ahova 15 kórus jelentkezett egész Fejér vármegye területéről. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége –KÓTA több évtizedes hagyománnyal bíró eseményét ebben az évben is a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ rendezte meg.


A Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnáziumból is két lelkes kórus vette ki a részét a felkészülésből és mutatta be a remekbeszabott előadását.
A helyi iskola képviseletében a „Hétpróbások” kórusa, ők Kodály, Ránki György és Kocsár Miklós műveivel jelentkeztek, a kórust Mohai Judit tanárnő, karnagy vezényelte, a zongorakísérő Tóka Szabolcs volt. A másik nyéki csapat a „Fejér” Liliomszálak néven érkezett a találkozóra, ők Fejér vármegyei népdalcsokrot nyújtottak át a hallgatóságnak Pesovár Ferenc gyűjtéséből. Tóth Anett tanítónő irányította a kórust,citerán Fazekasné Domak Anikó kísért.
A kórusokat háromfős zsűri – Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskarának karnagya, Katona Tibor, a győri Palestrina kórus karnagya és Hartyányi Judit karnagy, a KÓTA elnökségi tagja – méltatta.
Alsó tagozaton 24 kisdiák míg felső tagozaton 21 tanuló mutatta meg milyen a közös éneklés ereje.
Ők név szerint a 2.a osztályból Erdélyi Izabella, Papp Zília és Szabó Izabella.
A 3.a osztályból Balázs Norbert, Buza Bíborka, Jagicza Kinga, Kossa Korina, Orisek Réka, Solymos Lujza, Szőke Bercel, Tihi Dorottya Hajnalka.
3.b osztály résztvevői Gálos Ada, Gjibegji Blendon, Herendi-Pálesz Detti Klió, Horgos Henrietta Noémi, Kemény Boróka, Pajor Tamás, Szekeres Anna Flóra.
4.a osztályt Szekeres Borbála Blanka képviselte.
4.b osztályból jelen volt Borostyán Tamara, Isshak Aser Gilbert, Juhász Frida, Sulik Helka Villő, Tóth Gréta.
A vidám, igazán kiemelkedő előadásukat a zsűri arany minősítéssel értékelte.
Felső tagozaton résztvevő tanulók a következőek. 5.a osztályból Ackermann Kata Lilla, Ackermann Sára Nóra, Ballér Janka, Dobai István, Dőri Enikő, Elekes Ábel, Gaál Anett, Karácson Ágoston Hugó, Kertész Abigél, Orisek Iván, Pál Bíborka, Tóthpál Nóra Réka.
5.b osztályt Ábrahám Nóra, Almási Andrea, Kürti Zsombor, Mészáros Martina, Németh Rebeka és Schwartz Vivien képviselte.
6.a és 6.b osztályból jelen volt 3 tanuló Hajdu Kata, Posztuly Kamilla és Pajor Kincső.
A rövid felkészülési idő ellenére bronz minősítéssel érkezett haza a kis csapat.
Azonban a minősítések mellett a legtöbb, amit kaphattunk a tapasztalás, élményszerzés és a gyerekek csillogó szemei, mikor átvették az okleveleket. Kitörő örömmel, önbizalommal feltöltve érkeztek vissza iskolánk tanulói a megmérettetés után. Ezt a hagyományt szeretnénk folytatni és évről-évre kitűnőbb eredményt elérni, ez a célunk, ezért teszünk és dalolunk nap, mint nap.
Tóth Anett