Fenntarthatósági projekthét

Élet a Velencei- tónál

Beszámoló a 2023/2024-es tanév fenntarthatósági témahetéről

Az alsó tagozatos munkaközösség a 2023/2024-es tanév fenntarthatósági hetét 2024. április 22–26. között, Élet a Velencei- tónál címen szervezte meg.
Intézményünk hazánk harmadik legnagyobb természetes tavától, a Velencei-tótól pár perc sétára található. A kulturális és turisztikai szempontból vonzó környezet az iskola valamennyi korosztálya számára számtalan lehetőséget kínál tanulmányi kirándulások, történelmi túrák szervezéséhez.

A témahét során, melynek előkészületei már két héttel előbb megkezdődtek, a kisdiákok rendkívül igényes, kreatív módon igyekeztek bemutatni a tó élővilágát egyéni- és csoportmunkában egyaránt. Túraterveket készítettek, lerajzolták és jellemezték a vízben és vízparton élő növény- és állatvilág egyes fajait, kiemelt figyelmet fordítva a környezetvédelem fontosságára.

Az aulában megrendezésre került kiállítás lehetőséget teremtett a gyermekeknek arra, hogy egymás munkáit láthassák. Nagy örömünkre szolgált, ahogy tanulóink szünetekben és délutánonként kíváncsian, lelkesen próbálták felfedezni, hogy az elmúlt egy-két órában milyen új alkotás kerülhetett ki a faliújságra. A kiállítás egyes darabjai, projektmunkái a tantárgyi integráció magas szintű megvalósulását tanúsítják.

A projekt lezárására április 26-án délelőtt került sor. Az eseményen minden alsó tagozatos osztály megjelent. A diákok a témahét felelőseinek (Kőrösiné Lőrinc Erzsébet, Kohári Adrienn) irányításával szelektív módon megtisztították a közösségi térben kialakított tavat a belekerült hulladéktól, majd benépesítették a tó élővilágát alkotó állatokkal.

Ezúton is köszönjük az iskola vezetésének, továbbá valamennyi osztályfőnöknek, napközis tanítónak és szaktanárnak a projekt sikeres megvalósulásához nyújtott segítségét, türelmét és munkáját!

Kápolnásnyék, 2024. 04. 29.

Kőrösiné Lőrinc Erzsébet
Kohári Adrienn

projektfelelősök

Záróprogram az osztályokkal:

Képek a gyermekek alkotásaiból: