Országos Diákszínjátszó Verseny

A „Regiónális Diákszínjátszó Társaság” rendezvénye idén, 2023. május 20.-21.-én került megrendezésre Abán. A versenyen összesen 15 csapat vett részt, köztük mi is, a Vörösmarty Mihály Gimnázium 9/b osztályából Bódis Borbála, Göndöcs Villő és Nagy Liza. Darabunk a Potori Gréta Lotti által írt „A Semmi csendes művészete” címet viselte.

A két napos verseny nagyon jó hangulatban zajlott és lehetőséget adott arra is, hogy megnézzük egymás előadásait. A bemutatott darabok rendkívül színvonalasak voltak, látszott, hogy minden csapat komoly munkát végzett, szakmailag is sokat lehetett tanulni egymástól. A zsűri két színházi szakemberből állt: Gyevi-Bíró Eszter és Bagossy László. Örömmel tudatjuk, hogy csapatunk bronz minősítést ért el.
A versenyt hosszú próbafolyam előzte meg, amelynek során lehetőségünk volt összehangolni a jeleneteket, monológokat. Ez a közös felkészülés nagyban hozzájárult darabunk tökéletesítéséhez és minden egyes pillanatát élveztük.
Így, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani felkészítő tanárunknak, dr. Gaál Bernadettnek, aki kitartásával, támogatásával és szakmai tanácsaival hozzájárult a darabbal elért sikerünkhöz. Köszönjük!

Göndöcs Villő