PÁLYAORIENTÁCIÓ

2023.03.31-én meghívást kaptunk a Fejér Megyei Szent György Kórház Szakdolgozói Szak- és Továbbképzési Központjának szervezésében ingyenes Skill laboratóriumbeli nyílt napjára.

Résztvevők:

8.a Balogh Janka, Édes Jázmin Boglárka

8.b Kiss Alexandra

9.a Neukum Veronika, Vörös Kata

9.b Alabi Ademola Colin, Antal Johanna, Németh Eszter, Őri Lili

10.a Karáth Letícia Amália, Tóth-Marth Bence

11.b Tőzsér Botond

„Nemrégiben 12 iskolatársammal részt vehettünk Tőzsér Mónika néninek köszönhetően a „Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház” által szervezet nyílt napon!

A nyílt nap igen izgalmas volt, sok érdekesség és interaktív programon vehettünk részt. A mi első állomásunk az volt, hogy megnézhettük hogyan is néz ki egy kórházi vizit, és azt, miként végzik el az orvos által kiadott utasításokat: vérvétel, gyomortehermentesítés, kötéscsere. Utána láthattuk miként látják el a koraszülötteket. A harmadik megálló egy műtőterem volt, ahol kipróbálhattuk, hogy milyen egy sebet összevarrni, ultrahangot csinálni, de az én személyes kedvencem egy artroszkópos térdműtét szimulátor lett. Majd miután mindenki kipróbált mindent egy mentős bemutatta a helyes újraélesztés menetét, és mesélt egy életmentő applikációról, ami hasznos lehet mindenki számára. És a végére maradt a legjobb, a szabaduló szoba. A történet az, hogy egy nyílt napon vettünk részt, amikor is a csapatunktól letérve beosontunk egy laborba, de a szoba biztonsági rendszer bezárt minket. Harminc percünk volt a pótkulcsot megtalálni a szobába mielőtt az őr megérkezik. Csapatunk rekordidő alatt megoldotta a rejtvényeket és sikeresen kijutottunk.

Nagyon köszönjük még egyszer Mónika néninek a szervezést és azt, hogy elmehettünk erre az életre szóló eseményre!”

Tóth-Marth Bence

Bónusz: a záró kvízt csapatunk tagja Tőzsér Botond a 11.b-ből nyerte meg, értékes könyvutalványt kapott érte.

A fotókat Pápai Barna és Tőzsér Mónika tanárnő készítette.